truusenchris.reismee.nl

De grote ommekeer

Beste volgers,

Van Cherating (2 mei) zijn we zonder eten, alles was nog dicht, met de bus naar Dungun gegaan. Daar konden we wat langs de weg eten. (In Maleisie is het de regel dat als de chauffeur trek heeft of peuken nodig heeft dat hij dan de bus aan de kant zet en gaat shoppen. De reizigers kunnen dan ook even de benen strekken. Dat de bus dan te laat komt, deert niet.) Na Dungun zijn we naar Kuala Terengganu gegaan, een mooiegrote plaats. Bij Terengganu hebben we een bureau voor toerisme bezocht om te kijken hoe we naar Tasir Kenyir konden komen. De beambte raadde ons een taxi aan en maakte gelijk een afspraak voor ons met mr. Rafie. Al spoedig arriveerde de taxi en zijn we naar Tasik Kenyir gegaan. Een prachtige tocht door bos en palmenplantages. Daar aangekomen onmoette we mr. Rafie, een op Prem lijkende maleier, die we voor geen meter vertrouwde. Hij begon gelijk te rekenen. Voor een overtocht naar ons chalet moest hij 50 rm hebben, terwijl dat in Taman ongeveer 2 rm koste., maar goed we zijn met hem in zee gegaan.

Ons chaletje was primitief maar voldeed. We zouden in ieder geval twee overnachtingen doen. Toen we honger hadden en wilde gaan eten bleek er niemand meer aanwezig te zijn op het eiland, dus moesten we zonder eten naar bed. Het regende als een gek en we kregen het idee alsof we in een Hitchcockfilm terechtwaren gekomen. Ik had er een unheimisch gevoel bij. Toch lekker geslapen. De volgende morgen (3 mei) zo snel mogelijk mr. Rafie bellen om ons op te halen. Achteraf bleek dat er nog 4 locals op het eiland waren, zij wilde ook zo snel mogelijk weg. Aan de overkant hebben we wat gegeten en mr. Rafie boodt ons aan om ons voor 80 rm naar het vliegveld van Terengganu te brengen. Want...., we hebben het plan opgevat om naar Georgetown te gaan op het eiland Penang, dus niet op een bounty-eiland liggen rusten, waar niets te doen is, nee activiteiten en drukte, uitrusten doen we wel thuis.

Op het vliegveld van Kuala Terrengganu hebben we een vlucht geboekt bij Air Asia naar Kuala Lumpur, een uurtje vliegen. Een paar uur later stonden we op het vliegveld van Kuala Lumpur bij dezelfde maatschappij een vlucht te boeken naar Penang. Ondertussen konden we sushi eten (lekker) en stonden we na een voortreffelijke vlucht een paar uur later op het eiland Penang. Met de rapid bus naar Chinatown, vlakbij Georgetown waar we een aantal overnachtingen hebben geboekt in Hotel Oriental. 's avonds zaten we op het terras lekker van een biertje te genieten.

Groet Truus en Chris

elly en klaas

hoi jullie hebben het leuk zo te lezen
even niet eten is goed voor de lijn
klaas zegt bedankt voor zijn zieke kaart hij is alweer thuis
en heeft een hoop praatjes dus gaat goed
kus klaas en elly

vader en moeder winter

Hoi Truus en Chris Zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zin.We vinden het leuk om jullie zo te volgen.
Groetjes van ons en jullie [ook de mijne] vriendjes.

Je dochter

Ik zie nergens: we hebben uren lang op een heerlijk strand aan een cocktail liggen lurken. Hoe kan dat nu? hahahahaha. Neem ook wel lekker even wat rust he?
xxxx

Je dochter

Ik lees nergens: we hebben uren lang heerlijk op het strand aan een cocktailtje liggen lurken. Wat nu ontspanning? hahahaha. Nou ja, dan doe ik het wel voor 3 hier in Portugal! Alhoewel... ik ga vanavond met Engelsen stappen dus dat wordt wat. Er is namelijk voetbal in town.

Chris en Truus

Klaas, we hopen dat je er weer snel bovenop bent.
Salina, we genieten evengoed wel hoor, maar echt lui op het strand liggen, houden we maar een dag vol, je moeder vanwege haar energie en Chris vanwege het verbranden. Er is hier zo veel te zien en te doen en te eten. We maken hier een mooie mix van. 's avond is het goed relaxen onder het genot van een drankje.

Moeder, doe onze vriendjes maar de groete, ze hebben het een stuk beter dan hun Maleise verwanten

Groetjes en xxx Truus en Chris

Diana

Hoi Cris en Truus wat leuk om jullie zo te volgen,ik heb jullie reisverhalen doorgelezen maar wat maken jullie leuke,spannende en aparte dingen mee zo echt tussen de lokale bevolking.Ook de foto,s zijn erg leuk heb je er ook nog een beetje een beeld bij van wat jullie zien en mee maken.En wat zal dat biertje daar lekker gesmaakt hebben op dat terras lekker genieten!Groetjes en xxx van Diana,Antonio,Angelina en Isa

Truus en Chris

Diana, Antonio, Angelina en Isa, Wat leuk dat jullie ook onze avonturen volgen. Ja, we maken heel veel mee.

Groet Chris en Truus

harry en monique

Gelukkig, eindelijk eindelijk kunnen jullie genieten van een spannende intresante welverdiende vakantie.
Geniet er met volle teugen van samen!!!

groetjes harry en monique