The Highlands
Beste Volgers,
Nog even 6 mei. Een semilazy day. We hebben 's ochtends uitgerust en geintermept. 's middag zijn we naar de sleeping boeda geweest. Heel apart, een Thaise en Bimaanse tempel tegenover elkaar. De Thaise tempel met liggende boeda met veel goud. De Birmaanse tempel iets meer ingetogen. Heel indukwekkend allemaal. 's avond hebben we een heerlijke moederdagschotel gegeten bij een restaurant het schip. Heerlijk biefstuk met wijn en garnalencoktail, enz.enz.. Bij het bestellen van de wijn brak er lichte paniek uit. Hoe moeten we de wijn serveren? Met ijs (chilled), of toch zonder? Ze zijn drie keer wezen vragen wat we bedoelde. Na een kwartier kwam de wijn, de laatste fles op tafel, op kamertemperatuur, met mooie glazen. Met een behendige plop schroefde de ober de dop van de fles. De wijn smaakte goed.
Maandag 7 mei.
Met de bus (luxe tourincar) van 13:15 uur naar Cameron Highland. Na twee uur waren we weliswaar op het vaste land, maar hemelsbreed ongeveer twee kilometer verwijderd van ons hotel, we konden hem nog zien liggen. Om 17:30 kwamen we aan in de grote stad Ipoh. Daarna was het nog 2,5 uur klimmen. Tijdens het klimmen ging de bus soms 25 km/u. De klimrit was prachtig, vele kleuren groen waren waarneembaar, prachtig met een ondergaande zon. Om 20:00 kwamen we eindelijk aan in Tanah Rata, een grote plaats met gematigd klimaat en huizen in eenBritse stijl.We hebben ook een leuk hoteltje Hillvieuw Inn geboekt. Ook hebben we bijzonder gegeten. We kwamen bij een cafe genaamd Jasmine, we gingen zitten en werden plots door een chinees in het Hollands aangesproken. Heel maf, het bleek dat die Chinees een restaurant had gehad in Assen. We hebben een heerlijke rijsttafel gegeten met bierrrrr.
Voor morgen hebben we alvast een excursie geboekt.
Groet Truus en Chris
HoiTruus en Chris Het blijft spannend bij jullie.
Charly en Fred hebben geholpen met slaplantjes planten.Ze vinden de eendenpulletjes intersant.Maar ze mogen van vader niet te dicht bij de sloot.
Groetjes van ons allen.