truusenchris.reismee.nl

The Beach

Beste volgers

9 mei

Slecht geslapen, de hele nacht wakker, blaffende honden, enz, geen ramen in de kamer en koud. Ik was het zat, we moeten hier weg. Truus had nog niet zoveel zin, het is hier zo mooi, dat is het ergens anders ook, bovendien had Truus behoorlijk last van haar heup door de valpartij van de dag daarvoor in de rivier. De markt konden we toch niet op, dus we gaan weg, richting Palau Pangkor, een tropisch eiland, jawel, toch nog.

Om half tien besloten, om elf uur in de bus naar Ipoh. We moesten een halte voor het busstation eruit. De buschauffeur had goed de vaart erin, alles naar beneden. Na 1,5 uur werden we gedropt in een warm Ipoh. Een taxichauffeur wist wel de weg naar de standplaats voor de bus naar Palau Pangkor. Onderweg kregen we een botsing, een Chinees stak met zijnbusje pardoes over en de taxichauffeeur boorde zijn taxi recht in het busje, lekker hoorrrr, even Apeldoorn bellen, het ging zo goed. Daarna begonnen ze lekker op elkaar te schelden en wijmaar zitten en mooi wezen. We stonden best wel gevaarlijk, maar het gescheld duurde maar voort. We waren ook getuigen van het feit dat de Aziaten zo nieuwsgierig zijn als ouwe wijven. Een van de nieuwsgierige had opgevangen dat we naar Pangkor moesten en heeft voor ons de bus opgehouden. De taxichauffeur had een collega gesproken en we werden netjes naar onze wachtende bus gebracht. Na een half uur waren we toch weer op weg naar Lemmutin een oude rammelbus zonder veren. Ik heb vroeger heel wat op trekkers gezeten, maar die zijn heilig vergeleken met deze bus. Maarja voor 8 RM mag je niet zeuren. Na ongeveer twee uur door elkaar gerammeld te wezen te wezen, kwamen we eindelijk in Lemmut aan. In Lemmut hebben we bij een boekingskantoor een chaletje voor drie nachten geboekt en zijn we met de ferry overgestoken. De man van het boekingskantoor was erg vriendelijk en had ons allerlei tips verschaft voor het eiland. Op het eiland de beloofde taxi geboekt en een half uur later lagen we in ons kamertje. 's avonds lekker krab gegeten en met een housemuziekje van de buurman in slaap gebonkt.

10 mei

Goed geslapen, 's nacht hevig geonweerd en geregend, Truus heeft nog wat gehoord, ik niet. Om een uur of twee een brommer gehuurd en het eiland verkend. We mochten van de brommerverhuurster een bepaald pad niet op, hebben we lekker wel gedaan. Na verloop kwamen we een leuk strandje tegen en daar hebben we heerlijk gezeten, gegeten, gezwommen, cocktail gedronken (Salina, eindelijk gelukt) en de avondrood gezien. Daarna zijn we weer naar ons huisje gegaan en wat bleek we zaten maar 500 meter van ons huisje vandaan. Een eiland is rond geloof ik, ha,ha, ha linksom een uur rijden en rechtsom vijf minuten van je huisje afzitten, maar goed. 's Avonds met de brommer nog even de hort op, even Chinezen en intermeppen. De volgende dag nog zo eentje als vandaag.

Groet Truus en Chris

vader en moeder winter

Hoi Truus en Chris Het lijkt wel een film.Gelukkig alles goed afgekomen.Jullie hoeven dit keer niet te zeggen dat je niets heb meegemaakt.Dan is het hier rustig.
Groetjes van ons.